O nama

Gorski tok d.o.o. - društvo za športsko rekreativni turizam bogato je iskustvom u pripremi, organizaciji i vođenju rafting, kanu safari, seakayak i lakekayak izleta.

Dugogodišnje iskustvo jamac je kvalitetnog izvođenja izleta i zadovoljnog gosta. Za svoje programe koristimo najkvalitetniju opremu i čamce.

Za rafting koristimo visoko kvalitetne “Marinar” čamce (do 10 osoba) izrađene od “hypalon” materijala.

Na dnu čamca nalazi se užad koja doprinosi sigurnosti pri prolasku kroz zahtjevnije brzake i slapove i koju bi svaki ozbiljniji rafting čamac trebao imati.

Oprema bi isto tako trebala slijediti kvalitetu čamca i za svakog gosta biti kompletna.

Ista uključuje:

  • Neoprenske čizme
  • Neoprensko odijelo dugo (kod nas Long John 4 mm)
  • Neoprenska majica, za vodu nepropusna jakna ili tzv. anorak
  • Zaštitni plivajući prsluk ili tzv. life jacket
  • ...i na kraju naravno glavu čuva - kaciga

Ista oprema koristi se za kayaking koji se izvodi na rafting dionici s kayacima na napuhavanje za manjeg vodostaja. Sva oprema vidljiva je na slikama uz tekst.

Za kanu - kayak safari koristimo kvalitetne i stabilne “dag tribal” sit on top kayake koji su se dokazali svojom sigurnošću i izdržljivošću na cro challenge utrkama. Pogodni su za plovidbu na rijekama (mirniji dijelovi), jezerima i moru.

Čamci ovakve vrste su nepotopivi jer su izliveni u jednom komadu, nemaju korito a imaju odvodnju te ih voda ne može napuniti. To ih čini jednima od najsigurnijih čamaca uopće. Čamac može primiti do 3 osobe, a vidite ga na slici (dolje desno).

Zato što se kanu - kayak safari organizira za toplijeg vremena ne koristimo dijelove opreme kao što je “anorak”, neoprenska majica, a umjesto dugog, koristimo kratki neopren.

Kod morskog (sea) i jezerskog (lake) kayakinga potreba za opremom svedena je na malo tako da od sve gore prikazane opreme inzistiramo samo na “life jacket” prsluku (odnosi se na toplo vrijeme, dok za hladnijega koristimo svu opremu).

Ono što vi trebate uzeti na jedan od gore opisanih izleta svedeno je na slijedeće:

  • Kupaći kostim, ručnik, krema za sunčanje, vezica za naočale, voda u plastičnoj boci, lijekovi - ako ih koristite... svakako bi trebale biti stvari koje ćete ponijeti sa sobom na gore opisane izlete.
  • Izleti kreću svakoga dana u 10:30 h i 14:30 h.

Na kraju Vas pozivamo da dođete u naš “Gorski tok” gdje ćete se aktivno odmoriti, rekreacijom odmaknuti od svakodnevnih briga i napuniti energijom netaknute prirode gorskog toka rijeke Kupe.

Pobrinuti ćemo se da Vam boravak kod nas bude nezaboravan!