Nordijsko hodanje

Kako svoj život učiniti kvalitetnijim i svoje tijelo zdravijim?

Pravilnom tehnikom nordijskog hodanja ili u snježnim uvjetima skijaškog trčanja koju ćete naučiti kod naših voditelja i instruktora nordijskog hodanja, postići ćete najbolje zdravstvene učinke. Biti ćete zdraviji,vedriji,bolje ćete se osjećati,biti ćete produktivniji i time uspješniji u svim područjima svog života.

Ovakav način tjelovježbe koji uključuje 90% mišića vašeg tijela primjeren je za sve kategorije vježbača i smatra se uz skijaško trčanje jednim od najučinkovitijih načina sportske rekreacije.

Zašto nordijsko hodanje?

Nordijsko hodanje idealna je aktivnost jer uključuje 90% mišića vašeg tijela koji se aktiviraju pravilnom tehnikom uporabe štapova za nordijsko hodanje.

1. Učinkovit trening za cijelo tijelo
Uključujući 90% mišića izvrsno oblikuje cijelo tijelo. Već i 45 minuta 2 puta tjedno donijet će izvrsne rezultate, vidljive na rukama i ramenima, natkoljenicama, trbuhu i stražnjici.

2. Jača srce
Da bi opskrbilo 90% mišića, srce i krvožilje snažnije radi što se očituje povećanjem pulsa za oko 20 %. Nordijsko hodanje je aerobna aktivnost kojom brže i lakše dolazite do zdravstvenih efekata vježbanja.

3. Prevencija i ublažavanje tegoba
Medicinska istraživanja pokazuju da nordijsko hodanje povećava mišićnu masu, ublažava migrenu, reumatizam, artroze, sprečava nastanak osteoporoze i smanjuje rizik nastanka dijabetisa.

4. Štedi zglobove
Korištenjem laganih i stabilnih štapova rasterećujemo pasivni dio sustava za kretanje oko 30 % ,što je posebno vrijedno osobama koje imaju problema sa zglobovima donjeg dijela tijela i leđima. Pravilna tehnika je ključna za rasterećenje zglobova.

5. Jača imunitet
Boravak na svježem zraku i tjelovježba umjerenog intenziteta jačaju obrambene snage organizma.

6. Ublažava stres i popravlja raspoloženje
Nordijsko hodanje već nakon 20-ak minuta potiče lučenje hormona dobrog raspoloženja i ugode. Opuštajući učinak nakon izazova svakodnevnog zivota je nešto što su mnogi već probali upražnjavajući nordijsko hodanje i uvijek mu se zato rado vraćaju.

7. Idealna aktivnost za skidanje kilograma
Ruke se preko štapova aktivno uključuju u hodanje, težina tijela se raspoređuje na četiri točke što omogućuje dulje trajanje aktivnosti, nužno u programima mršavljenja. Ublažavajući utjecaj gravitacije možemo duže hodati bez osjećaja umora. Takvim zdravim načinom kretanja možemo sagoriti do 40 % više kalorija nego pri hodanju istom brzinom bez štapova.

8. Od 9 do 99, lako se uči u svakoj životnoj dobi
Od obiteljske aktivnosti u kojoj sudjeluju i djeca pa do najstarijih osoba – svi mogu lako i brzo naučiti tehniku nordijskog hodanja.

9. Po svakom vremenu i u svako doba godine
Sa primjerenom odjećom i obućom,po svakom vremenu u svako doba godine, u prirodi ,u parkovima, na asfaltu, sami ili u društvu možete hodati sa štapovima za nordijsko hodanje.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broj mobitela 098 177 25 85 ili na email: info@gorski-tok.hr.

Cijene

Mala škola nordijskog hodanja 2h – 40 € *
(*) cijena “Male škole” uključuje korištenje naših štapova za nordijsko hodanje, a program se izvodi u najljepšim dijelovima gorskog kotara.

Rezervirajte svoju avanturu već sada!

Fotografije